Menü Bezárás

Szolgáltatások

Elhelyezés:

Az otthonban 1 egyágyas, 2 kétágyas, 4 háromágyas, 2 négyágyas szoba található, összesen 25 lakónk van.

Orvosi és gyógyszeres ellátás:

Az otthonban, szerződött orvosok: belgyógyász háziorvos és pszichiáter szakorvosok biztosítják az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutást.
Hetente egyszer tartanak vizitet, de ha szükséges a hét bármely napján elérhetők, ellátják a gondozottakat.

A jogszabályoknak megfelelően ingyenes alapgyógyszer ellátást biztosítunk. Az egyéb szükséges térítésköteles gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzését is biztosítjuk.

Gondozás-ápolás:

A nővérek személyközpontú, orvosaink előírásait követő 24 órás teljes körű gondozást, ápolást biztosítanak, ide értve a lelki, érzelmi törődést is.

Minden nővér szakképzett, ketten közülük állami kitüntetettek, tudásuk, tapasztalatuk meghatározó az idősek ellátásában. Rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatot, vércukor, testsúly és napi vérnyomásmérést végeznek, hogy az esetleges megbetegedést minél hamarabb észlelhessék, orvosaink gyógyíthassák.

Mentálhigiénés kollégánk a gondozott igényeihez és képességeihez igazodva, személyre szóló gondozási tervek alapján gondoskodik az egyéni foglalkoztatásról, segíti a lakók életvitelét.

Nővérhívó rendszer garantálja éjjel-nappal a gyors segítségnyújtást.

Rendelkezésre áll fodrász, pedikűrös-manikűrös, ezek a szolgáltatások külön térítés ellenében, kedvező áron vehetők igénybe.

Az intézmény az épület első emeletén található, lift biztosítja az akadálymentes közlekedést.

Étkezés:

Lakóinknak napi négyszeri étkezést biztosítunk. Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Hetente háromszor vacsorára is meleg ételt kapnak gondozottjaink. Az egyedi igényeknek megfelelő diétás, cukros, epés, pépes étkezés is biztosított.

Az arra rászorulók nővéri segítséggel étkeznek.

Takarítás-mosás:

Mindennapi takarítás biztosítja az ellátottak személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartását. Az itt élők ruházatának, ágyneműjének mosása, vasalása, díjtalanul a szolgáltatás részét képezik. Az ellátottak általában saját ruházatukat használják, de szükség esetén az intézmény készletéből is ellátjuk lakóinkat. A mellékhelyiségekben a szappan, tusfürdő, papírtörölköző, wc papír folyamatosan biztosított.

Szabadidő:

Az otthonhoz tartozó kert lehetőséget biztosít a friss levegőn pihenésre, de akár kertészkedésre is.

Mentálhigiénés munkatársunk segíti a szabadidő hasznos, kellemes eltöltését is.

Minden szobában van televízió.

Könyvtárunk hetente egyszer várja az olvasni vágyókat.

Megünnepeljük az ellátottak születésnapját, névnapját, megtartjuk a társadalmi és az egyházi ünnepeket is.